Drenthe en Mulder oneens over afgekeurde Feyenoord-goal

Onenigheid over afgekeurde Feyenoord-goal bij Ziggo: 'Ik word er misselijk van'

23 oktober om 22:06

Royston Drenthe en Youri Mulder verschillen van mening over de afgekeurde goal van Feyenoord tegen Benfica. Eerstgenoemde wordt er 'een beetje misselijk van' dat de VAR de goal terugdraaide door een vermeende overtreding van Jordan Lotomba, terwijl Mulder het positief vindt dat de arbitrage heeft ingegrepen.

Bij rust leidt Feyenoord met 0-2 tegen Benfica. "Dit is een fantastische wedstrijd natuurlijk", zo zegt Mulder in de studio van Ziggo Sport. "Ook de manier waarop Feyenoord Benfica vastzet om ervoor te zorgen dat ze er niet uit komen. Bij een uittrap staat Feyenoord overal één-tegen-één bij een uittrap van de keeper van Benfica. Ik vind vooral de durf waarmee Feyenoord Benfica verleidt tot een lange bal, om vervolgens in de één-tegen-één dat duel dan te winnen: dat is de goede manier van de wedstrijd beginnen."

Drenthe genoot van de tweede Rotterdamse treffer, die gemaakt werd door Milambo. "Dit is sowieso genieten geblazen. Iedereen gaat kijken naar deze goal, want dit is ook de individuele kwaliteit van Milambo. Maar het begint bij Timber: hij weet wat hij doet, heeft de rust en weet dat hij dit soort jongens aan kan spelen. De bal was perfect ingespeeld, ook op het juiste moment. Zo wil je de bal krijgen als nummer tien."

Feyenoord kwam in de eerste helft zelfs drie keer tot scoren, maar de tweede goal van Ayase Ueda werd afgekeurd wegens een overtreding van Lotomba bij een corner. "Ik word er een beetje misselijk van", zegt Drenthe. Mulder laat echter een heel ander geluid horen. "Dan eindelijk een scheidsrechter die er iets aan doet. Dat gehang word je ook gek van. De vraag is natuurlijk, doordat de goal veel later valt: is de hoeveelheid tijd ertussen bepalend of de goal afgekeurd moet worden?"