Oosting gaat achter FC Twente-doelman Lars Unnerstall staan

Oosting trekt FC Twente-speler uit het slop: 'Hij was er dood- en doodziek van'

Vandaag om 18:35

Lars Unnerstall is behoorlijk gebukt gegaan onder de fout die hij afgelopen weekend maakte tegen RKC Waalwijk. De keeper van FC Twente werd in de dagen erna volop gesteund door zijn trainer Joseph Oosting. 

Unnerstall ging zaterdag enorm in de fout, door de bal zomaar in de voeten van RKC-aanvaller Silvester van der Water te schuiven. Hij pakte dat cadeautje uit, en bezorgde Twente én vooral Unnerstall daarmee een behoorlijke domper. "Lars is geen robot", blikt Oosting daags voor het Europa League-duel met SS Lazio terug. "Dat denken we misschien allemaal wel, maar het is ook een mens. Dat is mooi toch? Je wil het niet (zo'n fout, red.), maar hij is niet perfect."

Een dergelijke fout is in het geval van Unnerstall zeldzaam. De Duitser is namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen."Iedereen wil eigenlijk dat hij een perfecte wedstrijd keept, en nooit meer een goal doorlaat. Maar het gebeurt toch. Daarmee probeer ik het heel klein te maken. Maar geloof nou maar één ding, dat onze Lars daar ook enorm dood- en doodziek van was."