Rugani had problemen met visum in Azerbeidzjan

Opmerkelijk: Rugani slaapt vanwege 'urenlang' oponthoud op de grond op vliegveld

Vandaag om 19:27
Laatste update: om 19:27

Voor Daniele Rugani verliep de reis naar Azerbeidzjan, waar Ajax het opneemt tegen Qarabag, niet helemaal zonder slag of stoot. De Italiaanse verdediger kende een probleem met zijn visum, waardoor hij langer moest wachten tot hij het land in mocht. Om de tijd te doden, besloot hij maar te gaan slapen op de grond. 

Rugani kwam in eerste instantie niet langs de immigratiedienst. Dat heeft hij bevestigd op de persconferentie in aanloop naar het duel met Qarabag. De centrale verdediger moest op voorhand een visum aanvragen, maar een fout in de administratie gooide roet in het eten. Zijn geboortedatum was namelijk verkeerd genoteerd. 

"Mijn geboortemaand op het visum stond op augustus in plaats van juli. Het duurde daarom even voordat ook ik het land in mocht", aldus Rugani, opgetekend door de NOS. Om de tijd wat sneller te laten gaan, besloot hij te gaan slapen, op de grond. "Maar dat is oké. Ik haal mijn slaap nog wel een andere keer in. Ik ben blij dat het uiteindelijk opgelost is", citeert Voetbal International. 

Nu de situatie van Rugani, die in totaal 'urenlang' op het vliegveld heeft moeten bivakkeren, kan hij zijn basisdebuut gaan maken. "We weten dat het een strijd wordt, maar we gaan alles geven. Daar zijn we hier tenslotte voor. Ik ben heel blij met deze kans, ik ga honderd procent geven." Qarabag - Ajax begint donderdag om 18:45 uur.