Brighton zeer begaan met Osman: 'Bellen elke wedstrijd'

Osman krijgt na elke wedstrijd telefoontje uit Engeland: 'Die bellen me altijd'

Vandaag om 14:47
Laatste update: om 15:37

Brighton & Hove Albion is zeer begaan met Ibrahim Osman. Een speciale afdeling van de Premier League-club staat na elk duel in contact met de 19-jarige vleugelaanvaller, die dit seizoen op huurbasis vlieguren maakt bij Feyenoord

"Het loan management van de club belt me iedere wedstrijd", vertelt Osman aan Voetbal International. "Brighton is heel betrokken." Volgens de huurling worden er dan van allerlei zaken besproken. "Dan gaat het over mijn vooruitgang, mijn goede punten en zaken die aandacht vragen. Over mijn besluiten in het veld. Wanneer ik moet passen of moet dribbelen en of ik op links of op rechts speel."

Osman geeft aan een voorkeur te hebben voor de linkerkant. Toch wordt hij door Feyenoord-coach Brian Priske voornamelijk op rechts gebruikt. "Op rechts kan ik gevoelsmatig maar één kant uit, terwijl ik op links meer opties heb. Maar op rechts spelen is goed voor mijn ontwikkeling."

'Weet dat Ibrahim liever op links speelt'

Priske weet maar al te goed dat Osman liever op de linkerflank speelt. "Maar we hebben te maken met andere spelers en de balans in het team", vertelt de trainer van Feyenoord. "Tegen Go Ahead heeft hij ook bewezen dat hij prima op rechts kan spelen."