De Bruyne verkiest MLS boven Saudi-Arabië

'Niet Saudi-Arabië, maar ander land lijkt droombestemming van De Bruyne'

Vandaag om 14:02
Laatste update: om 14:16

Kevin De Bruyne heeft op dit moment geen oren naar een overstap naar Saudi-Arabië, zo meldt Sky Sport. De Belg verhuist liever naar de Verenigde Staten, waar hij een mooi gezinsleven voor ogen heeft.

Het contract van De Bruyne bij Manchester City loopt volgende zomer af en dus wakkeren de geruchten over een mogelijke nieuwe club aan. The Citizens hopen de middenvelder te overtuigen van een contractverlenging, maar zijn voorkeur lijkt te gaan naar een avontuur elders. 

Volgens Sky Sport is De Bruyne klaar met het hoge tempo en de intensiteit van de Europese wedstrijden en is hij 'een liefhebber' van de Amerikaanse cultuur. 'Ondanks onophoudelijke oproepen uit Saudi-Arabië, zou De Bruyne liever kiezen voor een bestemming in overleg met zijn vrouw, die het niet ziet zitten om haar kinderen op te voeden in het Midden-Oosten', zo valt er te lezen.

De Bruyne ziet op zijn beurt een mooi gezinsleven in de Verenigde Staten wel zitten. 'Vanuit dit perspectief is het meest concrete project op dit moment dat van San Diego FC', klinkt het. De Belg is 'sterk geïnteresseerd' in het project van de MLS-club, dat hetzelfde salaris kan bieden als Manchester City. Dit komt neer op een bedrag van bijna 20 miljoen dollar bruto per seizoen, omgerekend zo'n 18,5 miljoen euro.