Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Qarabag

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli kiest voor basisdebutant tegen Qarabag

Vandaag om 12:58

Ajax neemt het donderdagavond om 18.45 uur op tegen Qarabag FK in de Europa League. Francesco Farioli staat voor een aantal belangrijke beslissingen bij het maken van de opstelling. VoetbalPrimeur helpt de Italiaanse oefenmeester een handje.

Onder de lat is Remko Pasveer dit seizoen zeker van zijn plek onder de lat. In de achterhoede moet Farioli het stellen zonder de geschorste Youri Baas. Hij zal vervangen worden door Daniele Rugani, die woensdagavond aanschuift met Farioli voor het persmoment in aanloop naar het Europa League-duel in Azerbeidzjan. De basisdebutant zal het hart van de verdediging vormen met Josip Sutalo. Devyne Rensch start als rechtsback, terwijl Jorrel Hato als linksback zal fungeren.

Op het middenveld keert Kian Fitz-Jim terug in de basis. De jongeling is volledig hersteld van een blessure en is fit genoeg om vanaf de aftrap te starten. Hij zal ten opzichte van het uitduel met Heracles Almelo de vervanger zijn van Davy Klaassen, die niet speelgerechtigd is voor Europese duels. Aanvoerder Jordan Henderson en Kenneth Taylor complementeren de middelste linie van de Amsterdammers.

In de punt van de aanval behoudt Brian Brobbey ondanks zijn mindere vorm zijn basisplaats. Dit betekent dat Chuba Akpom en Wout Weghorst op de bank plaatsnemen. Laatstgenoemde kwam tegen Heracles Almelo (3-4) als invaller binnen de lijnen en speelde een cruciale rol met twee doelpunten. Brobbey wordt in Baku geflankeerd door Bertrand Traoré en Mika Godts.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Rugani, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.