Opmerkelijke rode kaart voor TOP Oss in Keuken Kampioen Divisie

Opmerkelijke rode kaart in Keuken Kampioen Divisie: 'Ik zal Bosz niet volgen...'

Vandaag om 09:30

In de Keuken Kampioen Divisie kreeg TOP Oss-aanvaller Joshua Zimmerman dinsdagavond een hoogst opmerkelijke rode kaart. Sjors Ultee, trainer van de Brabantse club, houdt zich na het verlies bij FC Emmen (2-0) echter in, uit angst voor een Peter Bosz-scenario.

Zimmerman kreeg voor en na rust een gele kaart van scheidsrechter Richard Martens: eerst na een woeste reactie, daarna toen hij de Emmen-doelman hinderde. "Ik vind het wel heel zwaar om daar een gele kaart voor te geven", zegt Ultee bij ESPN over de tweede kaart, waardoor Zimmerman moest inrukken. "Die eerste kreeg hij omdat hij een beetje boos werd. Dan denk ik: los het even op door hem aan te spreken. Maar oké, die regel is veranderd.

"Het duurde ook zolang voordat die eerste gele kaart kwam. Hoezo wacht je dan zolang? Ik snap daar helemaal niks van", aldus de trainer van TOP Oss, die zich echter niet waagt aan een publiekelijke aanval op de arbitrage. "Ik zal Peter Bosz niet volgen in zijn bewoordingen, want dan krijg ik een drukke week", refereert Ultee aan de arbitragezaak rond Bosz. De trainer van PSV kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke schorsing opgelegd.