Real Madrid steekt stokje voor heldenrol Malen

Real Madrid steekt stokje voor heldenrol Malen na comeback, Juve verliest

22 oktober om 23:02

Real Madrid heeft dinsdag een stokje gestoken voor een heldenrol van Donyell Malen in de reprise van de Champions League-finale van vorig seizoen. De Koninklijke legde de Duitse topclub na rust alsnog over de knie.

Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2
Dortmund leek vastberaden om revanchte nemen op Real Madrid. Na een fraaie Duitse aanval rondde Donyell Malen beheerst af: 0-1. Niet veel later deed de Oranje-aanvaller de Spaanse grootmacht weer pijn. Hij brak door over rechts en gaf de bal goed voor op Jamie Gittens, die bij de tweede paal afrondde: 0-2. Het was aan Thibout Courtois te danken dat Julian Brandt er met een uithaal niet zelfs 0-3 van maakte.

In de tweede helft tapte Real uit een ander vaatje. Op aangeven van Kylian Mbappé deed Antonio Rüdiger iets terug en niet veel later werd het via Vinícius al 2-2. In de slotfase maakte Real vervolgens het verschil. Lucas Vázquez en Vinícius (twee keer) voerden de score nog op.

Arsenal - Shakhtar Donetsk 1-0
Arsenal heeft een nipte zege geboekt op het Shakhtar Donetsk van trainer Marino Pusic. Gabriel Martinelli brak na een halfuur de ban doordat zijn schot met wat geluk in het doel belandde. Doelman Riznyk voorkwam nog wel een tweede Londense treffer door een penalty van Trossard te keren. The Gunners trokken de drie punten over de streep in het vervolg.

Girona - Slovan Bratislava 2-0
Girona had zonder de nog altijd geblesseerde Daley Blind geen kind aan Slovan Bratislava. Dankzij doelpunten van Miguel Gutierrez en Juanpe rekenden de Catalanen met twee doelpunten verschil af met de bezoekers uit Slowakije. Voor Donny van de Beek en Danjuma waren basisplekken ingeruimd. Waar de oud-Ajacied zichzelf na ruim tachtig minuten gewisseld zag worden wegens hamstringklachten, had laatstgenoemde met een assist een grote bijdrage aan de openingstreffer. Aanvoerder Cristhian Stuani liet het vlak voor tijd na om de derde treffer tegen de touwen te schieten, hij miste van elf meter.

Juventus - VfB Stuttgart 0-1
Een verrassende uitslag in Turijn. Juventus kon niet thuis geven en moest zijn meerdere erkennen in de huidige nummer tien van Duitsland. Het werd een vervelende avond voor de thuisploeg, want naast de winnende treffer, die pas in minuut 92 werd gemaakt, incasseerde De Oude Dame ook een afgekeurd doelpunt vlak na rust. In minuut 84 pakte verdediger Danilo zijn tweede gele kaart binnen drie minuten tijd. De veroorzaakte penalty werd echter niet benut. Helaas voor de thuisploeg was het zes minuten later echter alsnog raak.

Sturm Graz - Sporting Portugal 0-2
Kjell Scherpen verloor met Sturm Graz van Sporting Portugal. De Nederlandse doelman kreeg de openingstreffer op zijn naam, nadat een poging van Nuno Santos via hem over de lijn ging. Viktor Gyökeres liet hem kansloos bij de 0-2.