Bosz ziet kansen voor PSV: 'Daarin zijn wij sterker'

Bosz ziet kansen voor PSV: 'Daarin zijn wij sterker dan PSG'

Vandaag om 20:45
Laatste update: om 20:47

Peter Bosz heeft niet lang getwijfeld over de invulling van het PSV-middenveld in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De oefenmeester denkt dat de Eindhovenaren op een paar punten kunnen toeslaan in het Parc des Princes.

Bosz kiest tegen PSG voor Ismael Saibari, Guus Til en Malik Tillman. "Dit zijn jongens die ervaring hebben, die power hebben. Dat zullen we nodig hebben tegen dit Paris Saint-Germain. En ze kunnen ook goed voetballen, daar houd ik ook wel van", grijnst de oefenmeester bij Ziggo Sport. "Het wordt natuurlijk anders, want Jerdy Schouten is er niet bij. Degene die hem altijd verving was Joey Veerman, die er ook niet bij is."

Over wie de steunpilaren moeten vervangen, heeft Bosz niet lang getwijfeld. "Toen Karsdorp niet kon spelen, was ik er wel snel uit. Anders had je nog kunnen overwegen om met Mauro op het middenveld te spelen." Dat zou niet hebben betekend dat Tillman was doorgeschoven naar linksbuiten. "Ik wilde Noa Lang sowieso laten spelen. Ik vind dat we ook in balbezit zelf wat moeten doen. Als je alleen maar gaat tegenhouden, dan ga je tegen zo’n goed elftal niet winnen."

Bosz ziet bovendien kansen met Lang. "Ik ga ervan uit dat Hakimi heel hoog zal spelen. Ik ga Noa niet mee laten lopen, dat gaan we anders opvangen. Maar dat betekent wel dat hij daarna onze vrije man kan worden." De PSV-coach ziet nog wat punten waarop zijn ploeg kan toeslaan. "Ik denk dat wij in de lucht sterker zijn dan zij. Hoekschoppen en vrije trappen moeten kansen opleveren. En zij willen heel vaak één-tegen-één spelen over het hele veld. Als we dan Luuk weten te bereiken, die echt een vast aanspeelpunt is, en we krijgen er lopers onder, dan hoop ik dat we daarvan kunnen profiteren."

PSV zal net als altijd proberen om dominant te zijn aan de bal. "Dat gaan we in ieder geval proberen, maar het zal sowieso niet negentig minuten zijn. Maar ik verwacht ook niet dat zij over de hele wedstrijd 75 procent balbezit zullen hebben, wat ze normaal wel hebben. We gaan zien hoe goed wij zijn."