Absolute hoofdrol Reijnders bij Milan - Brugge

Reijnders de grote uitblinker bij AC Milan tijdens zege op Club Brugge

Vandaag om 20:54

Tijjani Reijnders heeft dinsdag de hoofdrol opgeëist bij AC Milan tijdens het Champions League-duel met Club Brugge. Mede dankzij twee goals van de Oranje-international won de Italiaanse topclub met 3-1. AS Monaco boekte een ruime zege op Rode Ster Belgrado.

AC Milan - Club Brugge 3-1
AC Milan had aanvankelijk de handen vol aan Club Brugge, dat zich niet verstopte in San Siro en zelfs een licht overwicht had. Na ruim een halfuur kwam de Italiaanse topclub wel op voorsprong. Een hoekschop van Christian Pulisic werd door niemand aangeraakt en belandde in het doel. Niet veel later kreeg Reijnders een drieste tackle van Onyedika te verwerken. De middenvelder kermde het uit van de pijn, maar kon wel verder en de Brugge-speler kreeg bovendien een rode kaart.

In de tweede helft slikte AC Milan ondanks het numerieke overwicht al snel de gelijkmaker. Kyriani Sabbe maakte de 1-1. Een stunt was met tien man echter te veel gevraagd voor de Belgische topclub, mede doordat Reijnders het op zijn heupen kreeg. Eerst werkte hij een voorzet beheerst binnen en vervolgens schoot hij ook de 3-1 binnen. Voor Reijnders waren het zijn eerste doelpunten in de Champions League.

AC Milan boekte zodoende zijn eerste zege in de competitiefase. Eerder werd nog verloren van Liverpool (1-3) en Bayer Leverkusen (1-0). 

AS Monaco - Rode Ster Belgrado 5-1
AS Monaco won voor eigen publiek met liefst 5-1 van Rode Ster Belgrado. Takumi Minamino (2), Wilfried Singo, Breel Embolo en Maghnes Akliouche waren trefzeker voor de Monegasken, die nu zeven punten hebben uit drie duels.