'Ik vind Ron Jans geen toptrainer'

'Ik ben geen toptrainer en heb ook niet de ambitie om bij een topclub te komen'

Vandaag om 19:15

Ron Jans is geen toptrainer. Die mening is de succescoach van FC Utrecht zélf toegedaan. De stap naar een topclub in de Eredivisie ambieert hij dan ook niet.

FC Utrecht draait in de eerste maanden van het seizoen bovenin mee en Jans wordt gezien als de grote architect van het succes. Hugo Borst lanceerde naar aanleiding daarvan de stelling 'Ron Jans is een toptrainer' bij NOS Langs de Lijn, waarmee liefst 92 procent van de luisteraars het eens was. De 66-jarige trainer hoort echter bij de overige acht procent.

"De ene keer ben je een held, ga je op het schild, en de andere keer word je in de grond geduwd", reageert Jans tegenover Voetbal International. "Waardering is altijd leuk. Maar ik vind Ron Jans geen toptrainer. Een toptrainer traint bij topclubs, heeft veel internationale wedstrijden op zijn naam staan. Dus daar kan ik niet mee tevoorschijn komen."

Zo nu en dan wordt Jans wel gelinkt aan een club als Ajax. "Ik heb allang de ambitie opgegeven, het is niet mijn ambitie om bij een topclub in Nederland te komen. Mijn ambitie is dat ik elke dag wil genieten met de mensen om me heen, hard werken, samenwerken, iets opbouwen met zijn allen, met de mensen bezig zijn, met voetbal bezig zijn. Daar geniet ik enorm van bij FC Utrecht."