Fitz-Jim verwacht terug te keren in Ajax-basis

Rentree in Ajax-basis lonkt tegen Qarabag: "Ja, dat denk ik wel"

Vandaag om 19:15

Kian Fitz-Jim verwacht donderdag in het Europa League-duel met Qarabag FK weer in de basis te staan bij Ajax. De 21-jarige middenvelder begon zondag tegen Heracles Almelo nog op de bank, maar is weer volledig fit na een spierblessure.

"De revalidatie is goed gegaan", vertelt Fitz-Jim aan Ajax TV. "Het is jammer dat ik vier wedstrijden moest missen, maar ergens heb ik wel geluk gehad dat het in de interlandperiode is gebeurd. Ik heb dus niet heel veel gemist." Wel moest hij door zijn kwetsuur zijn debuut voor Jong Oranje uitstellen. "Dat wel, helaas. Hopelijk zit ik er de volgende keer weer bij."

Tegen Heracles kon Fitz-Jim alweer ruim een halfuur meedoen. "Het is lekker om weer op het veld te staan. Ik denk dat ik de eerste vijf minuten prima begon. Daarna was ik een beetje ongelukkig en haalde ik mezelf een beetje uit de wedstrijd. Het werd nog lastig, maar gelukkig wonnen we en kon ik dertig minuten meedoen. "

De frêle middenvelder rekent donderdag tegen de kampioen van Azerbeidzjan op meer speeltijd. Hoe lang hij precies zal spelen, weet hij echter nog niet. "Daar heb ik nog niks over gehoord. Het hangt er een beetje vanaf of het tankje leeg is, maar ik hoop zo lang mogelijk." Hij verwacht wel in de basis te staan. "Ja, dat denk ik wel." Dat komt mede door de afwezigheid van spelers als Davy Klaassen en Steven Berghuis.

Fitz-Jim hoopt sowieso zo snel mogelijk het ritme van voor zijn blessure te vinden, aangezien hij zich in de basis had gespeeld. "Ik wil zo fit mogelijk worden en terug in het ritme komen. Ik wil mezelf weer terugknokken." Voor zijn kwetsuur behoorde hij onder meer tot de uitblinkers tegen Besiktas (4-0).

Ajax staat donderdag vanaf 18.45 uur tegenover Qarabag.