Jonathans dreigt Vitesse te verlaten

'Vitesse dreigt miljoenen mis te lopen voor toptalent, interesse uit Eredivisie'

Vandaag om 08:55

Vitesse moet serieus vrezen voor een transfervrij vertrek van Miliano Jonathans, zo meldt De Gelderlander. Het toptalent gaat voorlopig niet in op een aanbieding van de Arnhemmers, die naast miljoenen dreigen te grijpen.

De teller van Jonathans staat dit seizoen tot dusver op zes doelpunten en twee assists in tien duels. Door deze statistieken is de marktwaarde van de aanvaller aan het stijgen. 'Talloze scouts volgen de verrichtingen van de Vitessenaar. De vleugelspits staat nadrukkelijk op de radar van meerdere clubs, onder andere uit de Eredivisie', zo valt er te lezen.

Op dit moment vertegenwoordigt Jonathans een waarde van miljoenen op de transfermarkt, maar bij Vitesse beschikt hij over een aflopend contract. Door deze transfervrije status voor de zomer van 2025 is Jonathans 'zeer interessant' voor clubs. 'De club (Vitesse, red.) heeft eerder verzuimd een nieuwe, verbeterde overeenkomst voor te leggen', concludeert De Gelderlander. Vitesse kan, onder de huidige omstandigheden, wel een transfersom voor Jonathans vragen, indien hij in de winter wordt verkocht.

Er worden wel gesprekken gevoerd tussen beide partijen, maar de eerstedivisionist zit om meerdere redenen in de wachtkamer. Het toptalent voelt zich op zijn plek in Arnhem, maar kijkt ook naar zijn sportieve ontwikkeling. 'Hij is toe aan een stap omhoog', klinkt het. Ook is er nog onzekerheid over de toekomst van de Arnhemse club, want ze zitten nog altijd in een overnameproces. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!