Positief Timber-nieuws uit ziekenboeg Arsenal

Arteta komt met Timber-update bij Arsenal: 'Ik denk dat hij in de buurt komt'

21 oktober om 22:31

Jurriën Timber komt dichterbij zijn rentree voor Arsenal. De verdediger raakte drie weken geleden geblesseerd in het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain, maar manager Mikel Arteta verwacht hem spoedig weer bij de selectie.

Tegen PSG viel Timber na 45 minuten uit. Sindsdien is hij afwezig bij Arsenal. Op de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League, krijgt Arteta de vraag wat er precies met Timber aan de hand is. Daar was tot dusver weinig over bekend. "Het gaat om een spierblessure", zo vertelt de Spanjaard, die hoopt op een snelle terugkeer van de Oranje-international.

"Ik denk dat hij ervan in de buurt aan het komen is", zegt Arteta over een rentree van Timber. "Uiteraard moeten we nog zien hoe hij reageert op trainen met de groep, want dat heeft hij nog niet gedaan. Maar hopelijk is hij dichtbij."

Door zijn kwetsuur was Timber in de afgelopen interlandperiode ook afwezig bij Oranje. Of medio november wel van de partij is, als Oranje weer bijeenkomt, is afgaand op de woorden van Arteta nog de vraag. Nederland speelt op 16 november in de Nations League thuis tegen Hongarije, terwijl de formatie van Ronald Koeman drie dagen later op bezoek gaat bij Bosnië & Herzegovina.