'Clausule onthuld: De Wit kan onder één voorwaarde voor kleine som transfer maken'

'Clausule onthuld: De Wit kan onder één voorwaarde voor kleine som transfer maken'

21 oktober om 19:59
Laatste update: 21 oktober om 20:01

Mocht VfL Bochum dit seizoen degraderen uit de Bundesliga, dan is Dani de Wit voor een bescheiden miljoenenbedrag op te pikken bij de club. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport.

De Wit verruilde AZ deze zomer transfervrij voor Bochum. De middenvelder is een vaste waarde bij Die Unabsteigbaren, maar voor Bochum ziet het er niet goed uit in de Bundesliga: de club bungelt onderaan met slechts één punt uit zeven duels. Het gat met FC Augsburg, dat op de veilige vijftiende plek bivakkeert, bedraagt nu zes punten. Mocht Bochum uiteindelijk degraderen, dan kan De Wit voor een relatief klein bedrag vertrekken.

Sky maakt namelijk melding van een transferclausule die dan actief wordt. Volgens het medium moeten geïnteresseerde clubs in dat geval 'een laag ééncijferig miljoenenbedrag' betalen om De Wit los te weken bij Bochum. Over het precieze bedrag van de clausule maakt Sky geen melding.

Afgelopen zomer was De Wit ook in beeld bij verschillende clubs uit Italië, waaronder US Lecce. Hij koos echter voor een overstap naar Bochum. De Wit speelde hiervoor vijf jaar voor AZ, terwijl hij afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!