Afellay hoopt op 'geweldig talent' Land bij PSV

Afellay pleit voor 'geweldig talent': 'Laten we wel wezen, PSV is onverslaanbaar'

Vandaag om 08:35

Ibrahim Afellay en Theo Janssen begrijpen niet alle keuzes van Peter Bosz bij PSV. De NOS-analisten vinden dat niet Mauro Júnior, maar Tygo Land een kans verdient als naast Joey Veerman ook Jerdy Schouten enige tijd afwezig is.

PSV moet het dinsdag in de Champions League-kraker op bezoek bij Paris Saint-Germain zonder Schouten en Veerman stellen. "Mauro Júnior is waarschijnlijk de eerste die doorgeschoven gaat worden richting middenveld", begint Janssen bij Studio Voetbal. "Je gaat dan twee posities veranderen, maar ik zou gewoon kijken: middenvelder eraf, middenvelder erop."

Janssen hoopt dat Bosz kiest voor een talent. "Ze hebben jonge spelers met Tygo Land en Isaac Babadi. Geef zo'n jongen de kans. Laat maar zien of je er klaar voor bent op dat niveau. Om Mauro Júnior nu weer... Het is bijna niet normaal. Die jongen gaat binnenkort nog een keertje keepen, denk ik. Hij speelt overal."

Afellay sluit zich daarbij aan. "Tygo Land is een geweldig talent, maar hij heeft tot nu toe niet veel minuten gemaakt. Ik kan me dus niet voorstellen dat hij voor Land kiest in een wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Ik verwacht dat hij gaat spelen met Tillman, Saibari en Til, en Noa Lang als linksbuiten."

De voormalig PSV'er vindt dat Land in ieder geval in de Eredivisie een kans moet krijgen. De achttienjarige middenvelder deed dit seizoen pas zeven minuten mee in de Eredivisie. "Op het moment dat je sterkhouders Schouten en Veerman geblesseerd zijn, dan is het een ideaal moment om zo'n jongen voor de leeuwen te gooien in de Nederlandse competitie", benadrukt hij.

"Laten we wel wezen, dit PSV is in Nederland onverslaanbaar. Dan kun je zulke jongens minuten geven. Je moet zo'n jongen ook een keer belonen voor zijn goede spel bij Jong PSV", besluit Afellay.