Perez over PSV: 'Nu al minimumlijers'

Perez leent woord van Van Gaal om PSV te omschrijven

Vandaag om 06:55
Laatste update: om 06:55

Kenneth Perez ziet dat PSV er met kop en schouders bovenuit steekt in de Eredivisie, maar tegen AZ zorgde de regerend landskampioen ook voor irritatie. De ESPN-analist bestempelt de ploeg van Peter Bosz als 'minimumlijers'.

De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond met 1-2 bij AZ, dat lange tijd met tien man speelde door een rode kaart van David Møller Wolfe. "PSV wordt ruimschoots kampioen. Daar is geen twijfel over mogelijk", stelt Perez bij Dit was het weekend. "Maar zij worden al minimumlijers. Dat woord leen ik even van Louis van Gaal. Dat zijn mensen die altijd nét op tijd kwamen, nét doen wat ze moesten doen om iets voor elkaar te krijgen."

"Ze spelen tegen tien man van AZ en ze doen echt het minimum van wat ze moesten doen om te winnen", vervolgt de Deen. "Ik zou graag willen dat ze met wat meer flair spelen. Dan heb je ook nog het gedrag van de club, zoals dat van de trainer en Noa Lang en het leiderschap van de leiding, zoals Marcel Brands."

"PSV is te goed, ze hebben gewoon te veel goede spelers en daarom worden ze ook lachend kampioen", benadrukt Perez. "Maar ik hoop dat ze gaan beseffen: we moeten ook wat achterlaten dit seizoen. Ik wil echt een mooie kampioen en meer samba zien", spreekt hij zijn verlangen uit.