Martínez schiet Inter langs Roma, Barcelona haalt uit tegen Sevilla

20 oktober om 22:59
Laatste update: 20 oktober om 23:24

Internazionale heeft goede zaken gedaan in de Serie A, door een 0-1 zege te boeken op AS Roma. Lautaro Martínez was de gevierde man bij Inter en maakte de winnende goal. FC Barcelona was met 5-1 te sterk voor Sevilla.

AS Roma - Internazionale: 0-1

Na tien minuten spelen kwam Roma bijna op voorsprong na een fout van Inter-doelman Yann Sommer. Lorenzo Pellegrini kwam door aan de rechterkant en zette voor, waarna Sommer de ogenschijnlijk eenvoudige bal via zijn handen de lat zag kussen. De bal kwam echter terug, waarna de keeper hem wel veilig in zijn handen kreeg.

Niet veel later raakte ook Inter het aluminium. Marcus Thuram zag zijn inzet gekraakt worden, maar de bal kwam terecht bij Henrikh Mkhitaryan, die uithaalde en de bal de lat zag raken. De Nerazzuri zag Hakan Calhanoglu en Francesco Acerbi geblesseerd uitvallen met spierblessures en moest al in de eerste helft noodgedwongen wisselen, waardoor Stefan de Vrij van de bank kwam.

Na een uur spelen was het raak voor Inter. Davide Frattesi werd bereikt, waarna de Milanezen razendsnel omschakelden. De Italiaan vond Lautaro Martinez, die de bal hard achter Roma-doelman Mile Svilar schoot. Hiermee was tevens de eindstand bereikt

FC Barcelona - Sevilla: 5-1

Na ruim twintig minuten spelen ging Raphinha naar de grond in het zestienmetergebied van Sevilla, waarna Barcelona een strafschop toegewezen kreeg. Robert Lewandowski faalde niet en benutte het buitenkansje, waarmee hij de Catalanen op voorsprong bracht.

Het duurde slechts enkele minuten voordat de voorsprong verdubbeld werd. Lamine Yamal leek Jules Koundé in te spelen, maar met een intelligent overstapje zorgde de Fransman dat de bal bij Pedri terechtkwam. De Spaanse middenvelder schoot vervolgens op fraaie wijze de 2-0 binnen.

Nog voor rust maakte Barcelona aan alle illusies een einde. Na een afgeslagen corner kwam een schot van Raphinha kwam voor de voeten van Lewandowski terecht. De spits reageerde alert: 3-0. In de laatste tien minuten kwam het duel weer los en werd er liefst drie keer gescoord. Pablo Torre scoorde tweemaal namens Barcelona, terwijl Stanis Idumbo Muzambo tussendoor nog iets terugdeed. Zo eindigde het duel in een 5-1 zege voor Barcelona, waar Gavi na 349 dagen weer zijn opwachting maakte. De jonge middenvelder viel in de slotfase in bij de ploeg van Hansi Flick.