Kwakman kritisch op 'dramatisch' interview Bosz: 'We zijn geen twaalf'

Kwakman kritisch op 'dramatisch' interview Bosz: 'We zijn geen twaalf'

20 oktober om 22:25

Kenneth Perez en Kees Kwakman hebben met verbazing gekeken naar de reactie van Peter Bosz na afloop van het duel met AZ. De trainer van PSV was kort van stof en dat hij niet inhoudelijk over de wedstrijd wilde praten, valt bij de analisten niet in goede aarde.

Guus Til gaf na afloop van het duel met AZ aan te begrijpen waarom Bosz zich inhoudt tegenover de media, na de ophef over zijn uitspraak over Danny Makkelie. Perez denkt daar echter anders over, geeft hij aan in Dit was het Weekend. "Je mag zeggen wat je wil, maar het gaat erom op welke manier. Wat hij heeft gedaan, is natuurlijk niet op een nette manier. Denigrerend en neerbuigend ten opzichte van Makkelie. Dat hoort niet geaccepteerd te worden. Dat is het wel trouwens, door de tuchtcommisie."

"Als jij zegt: de scheidsrechter kan er helemaal niks van. Dan mag dat dus?" vervolgt de Deen. "Want je krijgt één wedstrijd voorwaardelijk, wat is dat nou? Dus de tuchtcommisie, die niet uit scheidsrechters bestaat maar uit advocaten, denkt: ach, waarom niet?"

Ook Kwakman is niet te spreken over de reactie van Bosz. "We kregen dat interview met Bosz gisteren na afloop, dat was natuurlijk dramatisch. We zijn geen twaalf, hè. Het ging over het inhoudelijke. Als het nou ging over de scheidsrechter, dan snap ik het als hij zegt: daar ga ik niks meer over zeggen. Maar je kan toch wel inhoudelijk over de wedstrijd praten en over wat je hebt gezien? Dat deed hij nu ook niet."