VP's Elftal van de Week: Feyenoord-viertal, één speler PSV en Ajax

VP's Elftal van de Week: Feyenoord levert viertal af, PSV en Ajax ook present

Vandaag om 10:00

Feyenoord is de absolute hofleverancier van VP's Elftal van de Week na de negende speelronde van de Eredivisie. Daarnaast zijn ook PSV, Ajax, FC Utrecht, NEC, Heracles Almelo en RKC Waalwijk ook vertegenwoordigd.

Yanick van Osch (RKC Waalwijk)
RKC pakte, ondanks een late treffer van Carel Eiting, afgelopen weekend zijn eerste punt van het seizoen in de Eredivisie. Daar mag Van Osch zeker voor bedankt worden: de goalie verrichtte in totaal vijf reddingen, waaronder een aantal erg knappe saves.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Tegen Go Ahead Eagles mocht de routinier voor het eerst dit Eredivisie-seizoen aan de aftrap verschijnen. Trauner wist direct te overtuigen: de keren dat de stopper werd getest hield hij zich probleemloos staande, terwijl ook vrijwel al zijn passes bij de goede kleur terechtkwamen. De kans lijkt dan ook groot dat trainer Brian Priske vast gaat houden aan Trauner in de komende duels, wat ten koste zou gaan van Thomas Beelen.

Bram Nuytinck (NEC)
Na precies 4444 dagen zonder Eredivisie-goal, was Nuytinck zaterdag weer eens trefzeker op het hoogste niveau in Nederland. Uit een corner knikte de captain van NEC de bal knap achter Andries Noppert. Buiten die treffer speelde Nuytinck ook een puike partij. Mede daardoor wist NEC voor het eerst in bijna twee maanden tijd weer eens de nul te houden.

Mike van der Hoorn (FC Utrecht)
In de Euroborg speelde Van der Hoorn een zo goed als vlekkeloze wedstrijd. De boomlange stopper bleek verschillende keren een sta-in-de-weg voor de aanvallers van FC Groningen: hij verrichtte een aantal goede onderscheppingen en won bijna al zijn persoonlijke duels. Daarmee had Van der Hoorn een belangrijke bijdrage aan de volgende Utrechtse zege.

Antoni Milambo (Feyenoord)
Met de week wordt het negentienjarige talent van Feyenoord beter. Eerder deze week was Milambo nog ziek, maar daar was tegen Go Ahead helemaal niets van te zien. De geboren Rotterdammer maakte met zijn chocoladebeen de belangrijke 0-2, terwijl hij ook een hoofdrol vertolkte bij de wonderschone 0-4 van Ayase Ueda. Al met al was het een genot om naar Milambo te kijken in De Adelaarshorst.

Quinten Timber (Feyenoord)
Net als zijn eerder genoemde teamgenoten speelde ook Timber een heel sterke wedstrijd in Deventer. De captain van Feyenoord stond zelf aan de basis van zijn fraaie treffer, terwijl hij een passnauwkeurigheid van maar liefst 98 procent aantikte. Dan benoemen we nog niet eens dat Timber zich verdedigend ook nog liet gelden.

Guus Til (PSV)
Hij versierde de rode kaart, gaf de assist op de 0-1 en zorgde er met zijn poging voor dat Noa Lang in de rebound uiteindelijk de 0-2 kon maken: op bezoek bij AZ was Til goud waard voor PSV. De in Zambia geboren Oranje-international is misschien niet de meest sierlijke speler om naar te kijken, maar hij heeft zijn waarde voor PSV inmiddels al erg vaak bewezen.

Mario Engels (Heracles Almelo)
De Duitser maakte de goal van zijn leven en de goal van het seizoen, door de bal tegen Ajax vanaf een meter of zestig in één keer in het doel te rossen. Verder was Engels zondag überhaupt bedrijvig, wat Ajax bij momenten problemen opleverde.

Ibrahim Osman (Feyenoord)
Na een wat druistige beginperiode, is Osman nu echt helemaal los bij Feyenoord. Op bezoek bij Go Ahead tekende de huurling van Brighton & Hove Albion voor zijn eerste treffer én twee assists in Rotterdamse dienst. In Deventer speelde Ghanees überhaupt zijn beste wedstrijd voor Feyenoord tot dusver. Dat zal trainer Priske hoop bieden.

Wout Weghorst (Ajax)
Ook dit weekend vertolkte Weghorst een absolute heldenrol bij Ajax, door eigenhandig de drie punten in de wacht te slepen. Als invaller scoorde de spits met een kopbal, versierde hij een penalty die hij vervolgens zelf benutte én 'versierde' hij de rode kaart van Heracles Almelo-captain Brian De Keersmaecker. Het lijkt erop dat Brian Brobbey nu serieus moet gaan vrezen voor zijn basisplek bij Ajax.

Vito van Crooij (NEC)
Bij zijn basisdebuut voor NEC was het direct twee keer raak voor Van Crooij. Bij zijn eerste treffer kreeg de buitenspeler nog een handje hulp van Andries Noppert, die matig ingreep, maar zijn tweede goal maakte hij met een knap schot uit de draai. Van Crooij, die in het seizoen 2022/23 de grote man was bij Sparta, is het scoren in ieder geval niet verleerd in Saudi-Arabië.