Ajax wint met 3-4 van Heracles Almelo

Invaller Weghorst helpt Ajax in sensationele zevenklapper langs Heracles Almelo

Vandaag om 16:24
Laatste update: om 16:26

Ajax heeft zondagmiddag aan het langste eind getrokken in Almelo, waar zich een waar spektakelstuk afspeelde. De Amsterdammers hadden opnieuw Wout Weghorst nodig, die vlak voor tijd de beslissende 3-4 maakte tegen Heracles.

Dat Heracles - Ajax een spektakelstuk zou worden, werd al snel duidelijk. Vanaf moment één golfde het spel op en neer. Brian Brobbey kreeg in de openingsfase een gigantische mogelijkheid om de score te openen, maar de in een vormcrisis verkerende spits tikte van dichtbij naast. Het bleek tekenend voor het spel van Brobbey, die ook in de minuten daarna maar niet in de wedstrijd wist te komen. Kort na zijn misser sloeg Heracles toe. Luka Kulenovic scoorde: 1-0.

Lang kon Heracles niet van die voorsprong genieten, want in de 25ste minuut stond het alweer 1-1. Davy Klaassen stond, niet voor het eerst de afgelopen weken, op de juiste plek om raak te schieten. Enkele minuten later viel het mooiste doelpunt van de middag. De maker: Mario Engels. De spits van Heracles kreeg de bal na zeer slordig balverlies van Josip Sutalo, en schoot 'm vanaf zestig meter over Ajax-doelman Remko Pasveer: 2-1.

Ajax, dat in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden defensief wankel oogde in Almelo, herstelde zich nog voor de theepauze. Bertrand Traoré, die veel gevaar wist te stichten, schoot hard raak via de onderkant van de lat.

In de tweede helft kreeg Brobbey opnieuw een gigantische kans, maar wederom scoorde de spits niet. Niet lang daarna greep Francesco Farioli in. Hij bracht Weghorst. Dat bleek een gouden zet, want de spits kopte Ajax na ruim een uur spelen op 2-3. De Amsterdammers slaagden er vervolgens niet in om het doel schoon te houden, want in de 76ste minuut maakte Kulenovic de 3-3 in het ware spektakelstuk.

Ajax ging vervolgens op zoek naar een vierde treffer, en wist die ook te maken. Daarvoor had het wel wat hulp nodig van de scheidsrechter, die de bal op de stip legde na een overtreding op Weghorst. De spits ging zelf achter de bal staan, en schoot raak. Met hangen en wurgen wist Ajax daarna overeind te blijven.