Lukkien zet Vaessen en Bacuna op de bank bij FC Groningen

Vaessen en Bacuna verslapen zich, Lukkien grijpt in: 'Niet de eerste keer'

Vandaag om 14:25

Etienne Vaessen en Leandro Bacuna staan zondag niet in de basis bij FC Groningen, dat tegen FC Utrecht speelt. Trainer Dick Lukkien heeft het tweetal buiten de eerste elf gelaten, omdat ze zich in aanloop naar het duel verslapen hebben. 

"Ze zijn in aanloop naar deze wedstrijd te laat gekomen", zegt Lukkien als de verslaggever van ESPN vraagt naar de afwezigheid van doelman Vaessen en aanvoerder Bacuna. "Onderdeel van onze teamafspraak is dat we altijd op tijd zijn. Natuurlijk hebben we enig begrip. Ze komen uit een interlandperiode (Vaessen/Suriname, Bacuna/Curaçao, red.)."

"Maar het is ook niet zo dat dit de eerste keer is dat het die jongens overkomt", vervolgt Lukkien, die uitlegt waarom hij ingegrepen heeft. "Uiteindelijk hebben we ook een grens. Die moet ik bewaken en bepalen. Aan de hand daarvan heb ik die keuze gemaakt. Het zijn ook niet alleen maar mijn regels. Het zijn regels die we samen hebben opgesteld, en een grens die we gezamenlijk hebben bepaald, in overleg met spelers en staf. Dan moet ik dat bewaken."

Pissig waren Vaessen en Bacuna niet toen Lukkien ze vertelde over hun plek op de bank. "Nee, viel best mee. Beide waren wel begripvol. Bacuna zeker."