Geëmotioneerde Van Wolfswinkel reageert op overlijden Neeskens

'Hele zware tijd' voor Van Wolfswinkel: 'Hij zou zeggen: ga lekker spelen, vriend'

Vandaag om 07:46

Ricky van Wolfswinkel heeft een lastige tijd achter de rug na de dood van zijn schoonvader Johan Neeskens. Laatstgenoemde overleed 6 oktober op 72-jarige leeftijd, waardoor er op alle Nederlandse velden dit weekend een minuut stilte wordt gehouden.

Van Wolfswinkel was zichtbaar geëmotioneerd tijdens de minuut stilte voorafgaand aan het duel tussen RKC Waalwijk en FC Twente (2-2). "Ik heb het nooit zo gehad dat je er helemaal niet bij bent daarna. Je probeert je ertoe te zetten. Ja, lastig", reageert Van Wolfswinkel na afloop bij ESPN.

"Het land verliest een geweldige voetballer, een icoon. De familie verliest een vader, een schoonvader, een opa", gaat Van Wolfswinkel verder. "Ik heb een hele zware tijd gehad, maar ik ben blij dat ik de jongens bij me heb die me steunen. Ik heb een geweldige familie achter me."

Ondanks de lastige periode die Van Wolfswinkel achter de rug heeft, twijfelde hij niet om zaterdagavond aan de aftrap te verschijnen in Waalwijk. "De Nees zou zeggen: ga lekker spelen, vriend", sluit de spits het gesprek af met een glimlach.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!