Verrassende twist in Frankrijk: PSV-fans tóch welkom bij uitduel met PSG

Verrassende twist: PSV wint kort geding, maar toch geen uitfans tegen PSG

19 oktober om 22:13
Laatste update: 19 oktober om 23:03

PSV en zijn fans, die een kort geding hebben aangespannen tegen het verbod op uitsupporters bij de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, hebben de zaak gewonnen. Toch zullen er bij het Champions League-treffen in Parijs geen Eindhovense supporters aanwezig zijn. Dat meldt PSV via de clubkanalen.

Eerder deze week werd duidelijk dat de Franse autoriteiten een streep zetten door de komst van de PSV-supporters in Parijs. Veel fans van de Nederlandse landskampioen leden daardoor schade, bijvoorbeeld doordat verblijfplaatsen al geboekt waren. PSV besloot het Franse besluit samen met zijn fans aan te vechten. De Eindhovenaren zijn nu in het gelijkgesteld, maar toch zal de formatie van Peter Bosz het in de Franse hoofdstad zonder uitfans moeten doen.

Dat laatste heeft te maken met het feit dat een aantal restricties niet geschrapt wordt, zoals het gebiedsverbod voor PSV-fans of het verbod om je te uiten als PSV-fan. Daarnaast stelt PSV dat de veiligheid van zijn eigen fans niet gegarandeerd kan worden in Parijs wegens 'binnenlandse veiligheidsissues'.

Toch benadrukt de Brabantse club dat de overwinning in het kort geding niet voor niets was. 'Door de winst in het kort geding is de reputatie van PSV en haar supporters gezuiverd en dat stemt uiteraard tot tevredenheid. Ook met het oog op de wedstrijd tegen Stade Brest in december is dat een belangrijk signaal', zo klinkt het.