Priske kiest voor 'Haaland-killer' Trauner bij Feyenoord

Priske kiest voor 'Haaland-killer' bij Feyenoord: 'Overwogen hem al tegen Twente'

Vandaag om 20:59

Brian Priske heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze voor Gernot Trauner in plaats van Thomas Beelen tegen Go Ahead Eagles. De Feyenoord-trainer baalt er daarnaast van dat hij nog altijd niet kan beschikken over Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop, terwijl hij ook verwacht dat niet alles goed zal gaan bij zijn ploeg in Deventer.

Voor de camera van ESPN wordt Priske ermee geconfronteerd dat maar liefst veertien spelers van Feyenoord afgelopen week op pad waren voor interlands. Een aantal spelers kwam ook erg laat terug in Rotterdam. "Het is wat het is, dit mag geen excuses zijn", reageert Priske. "We zijn erg blij en trots dat onze jongens voor hun land mogen spelen. Het is nu aan ons om te presteren. We weten dan dat vandaag niet alles vloeiend zal gaan, maar het belangrijkste is de mindset die we hebben en de moeite die we doen."

Aanvankelijk hoopte Priske dat Stengs en Nieuwkoop weer van de partij konden zijn tegen Go Ahead, na blessureleed. Niets is echter minder waar. "Dat is zeker iets wat ik anders had willen zien. Toen Calvin onder het mes ging, hoopte ik dat hij sneller terug zou zijn. Maar we moeten op hem letten. Hij is een heel goede speler voor ons en is op de goede weg. Met Bart is het een beetje hetzelfde verhaal: het duurt wat langer dan verwacht, maar dat is voetbal. We hebben genoeg andere goede spelers."

Tegen Go Ahead voert Priske één wijziging door: Beelen maakt plaats in de basis voor Trauner. "Dat gaat om kleine dingen", legt de Deense coach uit. "Het gaat best gelijk op tussen die twee. Gernot heeft wat problemen gehad in de voorbereiding, maar hij is sterk aan het terugkomen en hij speelde twee sterke wedstrijden voor Oostenrijk. Dat Trauner Haaland uit de wedstrijd heeft gespeeld tegen Noorwegen? Dat klopt", zegt Priske lachend. "We hebben hem ook al overwogen tegen Twente, maar toen gaven we het vertrouwen aan Beelen."