Vink looft Guus Til bij PSV:

Vink wijst 'man van eerste helft' aan bij PSV: 'Bij zó veel betrokken'

Vandaag om 19:54

Marciano Vink vindt dat Guus Til de 'man van de eerste helft' was bij het treffen tussen AZ en PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren was betrokken bij de rode kaart die AZ-verdediger David Møller Wolfe ontving, net als bij de twee goals die PSV in de eerste helft maakte.

Tijdens de rust van AZ - PSV zet Vink Til in het zonnetje bij De Eretribune. "Ik vond hem wel de man van de eerste helft. Hij is bij zo veel dingen betrokken geweest: bij alle goals en ook nog eens bij de rode kaart van AZ. Hij speelt niet fantastisch, want ik vind hem geen handige speler. Maar dit is ook Til", zegt de analist, terwijl hij naar beelden van de PSV-middenvelder voorafgaand aan de rode prent van Møller Wolfe bekijkt.

"Tijdens de aanval van AZ zorgt hij er in ieder geval voor dat hij bij de zestien is. Dat gebeurt vaak genoeg niet in de Eredivisie. Meteen daarna heb je het moment van de penalty, dat is Guus Til ten top", vervolgt Vink, die ook zag dat Til de assist bij de 0-1 van Luuk de Jong leverde, terwijl de Oranje-international eveneens een belangrijk aandeel had in de tweede Eindhovense treffer. "De goals waar hij bij betrokken is: dat is ook weer Til. Hij staat precies waar hij moet staan in de zestien."