Vink is onder de indruk van Tillman

Vink onder de indruk: 'Hij is in Nederland de beste in en rond de zestien'

Vandaag om 19:31

Marciano Vink is onder de indruk van PSV-speler Malik Tillman. Volgens de analist is de Amerikaan de beste speler in Nederland in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander. 

Bij De Eretribune vertelt Karim El Ahmadi dat hij een hoge pet op heeft van de kwaliteiten van Tillman, al vindt de analist dat de PSV'er niet als linksbuiten gebruikt moet worden. "Op acht of tien vind ik hem nog beter", aldus El Ahmadi. Ook Vink heeft lovende woorden: "Tillman is in Nederland de beste in en rond de zestien. Handelingssnelheid, techniek, allemaal fantastisch."

Vervolgens vertelt Vink dat hij van mening is dat Tillman niet de beste speler is uit de gehele PSV-selectie. "Persoonlijk vind ik Jerdy Schouten en Olivier Boscagli net zo goed of misschien wel beter. Alleen: het is niet te vergelijken."

Vink ziet wel dat Tillman nog de nodige stappen moet zetten in zijn ontwikkeling. Hij maakt de vergelijking met de cijfers van Cody Gakpo in zijn laatste half jaar in dienst bij PSV, waarin hij goed was voor negen doelpunten en twaalf assists. "Dat zijn cijfers die Tillman in een heel seizoen gehaald heeft. Hij heeft zeker een potentieel, maar om te zeggen dat hij de beste van de Eredivisie is..."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!