Simons helpt Leipzig aan tijdelijke koppositie, Leverkusen draait het op tijd om

Vandaag om 17:25
Laatste update: om 17:28

RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben zaterdagmiddag geen fouten gemaakt in de zevende speelronde van de Bundesliga. Die Roten Bullen wonnen, mede dankzij Xavi Simons, comfortabel van middenmoter FSV Mainz, terwijl huidig kampioen Leverkusen een achterstand wegwerkte tegen Eintracht Frankfurt.

FSV Mainz 05 - RB Leipzig 0-2
Leipzig wist in aanloop naar het duel met Mainz dat een overwinning recht zou geven op een tijdelijke eerste plek. Bij de bezoekers was er plek voor Simons, Lutsharel Geertruida en Loïs Openda in de basis. Simons wist na twintig minuten op fraaie wijze voor de openingstreffer te zorgen: de Nederlander draaide goed open en liep voorbij de Mainz-verdediging, waarna het schot te machtig was voor doelman Robin Zentner en tussen zijn benen verdween: 0-1.

De bezoekers wisten voor het rustsignaal nog de voorsprong te verdubbelen: Vilmos Orbán zorgde na ruim een half uur voor de tweede treffer. Mainz weerde zich kranig ondanks de tegentreffers en het duel ging redelijk gelijk op, maar voor de thuisploeg vielen geen treffers. Door de overwinning is Leipzig tijdelijk koploper van de Bundesliga, al kan Bayern München daar later op de zaterdag verandering in brengen. Der Rekordmeister trapt in de avond af tegen VfB Stuttgart.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2-1
Bayer Leverkusen heeft zaterdag op tijd de rug gerecht tegen Eintracht Frankfurt. De landskampioen van het afgelopen seizoen leed tot dusver al zeven verliespunten en kwam in eigen huis bovendien op achterstand. Omar Marmoush zorgde voor de voorsprong van de bezoekers na een kwartier spelen. Vlak daarvoor mocht Victor Boniface aanleggen voor een strafschop, maar deze werd niet benut.

Frankfurt kon niet lang van de voorsprong genieten. Ruim tien minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk door toedoen van Robert Andrich. Leverkusen domineerde de wedstrijd, maar moest lang wachten voordat de voorsprong werd gepakt. Uitgerekend Boniface, die eerder de strafschop miste, zorgde twintig minuten voor tijd voor de bevrijdende voorsprong. Door de overwinning pakt Leverkusen plek vier en is het verschil met koploper Leipzig drie punten.