Van 't Schip onder de indruk van Sepp van den Berg

Van 't Schip onder de indruk van oude bekende: 'Echt heel mooie ontwikkeling'

Vandaag om 16:43

John van 't Schip vindt dat Sepp van den Berg 'echt een hele mooie ontwikkeling' heeft doorgemaakt. De analist liet Van den Berg op zijn zestiende debuteren bij PEC Zwolle, terwijl hij nu een vaste waarde is bij Brentford.

In de studio van Viaplay komt Van 't Schip aan het woord over Van den Berg, die hij dus nog kent van hun gezamenlijke periode bij PEC. "Hij heeft echt een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt, met name ook in het fysieke aspect. Eerst was hij een jochie van zestien, maar hij heeft een traject doorlopen waardoor hij aan de bak moest", doelt Van 't Schip op de uitleenbeurten van Van den Berg bij Preston North End, Schalke 04 en FSV Mainz 05.

"Hij heeft zijn snelheid behouden: hij is een heel snelle verdediger en dat was vroeger ook al. Hij is ook een speler die sterk in de lucht is en lekker kan meevoetballen aan de bal. Dit is een jongen die standvastig en stabiel is", vervolgt de analist van Viaplay, die het leuk vindt om spelers te volgen met wie hij gewerkt heeft. "Ja, heel leuk. En ik heb nog wel eens contact met ze."