'Van Persie verrast en kiest voor Noppert'

'Van Persie verrast: wijziging in sc Heerenveen-basis ondanks frictie'

Vandaag om 13:48

Robin van Persie voert een verrassende wijziging door voor het Eredivisie-duel van sc Heerenveen met NEC zaterdagavond. De trainer van de Friezen geeft voor het eerst dit seizoen de voorkeur aan Andries Noppert, weet Omrop Fryslân.

De Friese omroep noemt het opvallend dat Noppert nu de voorkeur krijgt boven Micky van der Hart. Onlangs kwam naar buiten dat er frictie is tussen de vijfvoudig Oranje-international en Van Persie. Er zou in het Abe Lenstra Stadion sprake zijn van 'Kamp Noppert' en Kamp Van der Hart'. Onder meer keeperstrainer Harmen Kuperus zou niet achter de keuze voor van der Hart staan.

Noppert raakte vorig seizoen onder Kees van Wonderen zijn plek onder de lat kwijt bij Heerenveen. Ook Van der Hart kon echter niet overtuigen, waarna de dertigjarige Fries in de laatste duels toch weer de voorkeur kreeg. Van Persie wilde deze zomer met een schone lei beginnen, maar liet zijn keuze uiteindelijk vallen op Van der Hart, die beter mee kan voetballen.

"Maar we gaan het iedere week weer beoordelen, zo kunnen de keepers zich elke week weer bewijzen. Het is niet zo dat ik Mickey of Andries beter vind, dat is het zeker niet. Ze hebben ongeveer hetzelfde niveau en zo ga ik ze ook benaderen", zei Van Persie toen. Tot dusver kwam Noppert echter nog niet van de bank. Tegen NEC maakt hij nu voor het eerst zijn opwachting.