Setford leert van Pasveer en Ramaj bij Ajax

'Ik leer van type als Pasveer en bij Ramaj let ik op technische uitvoering'

Vandaag om 13:32

Charlie Setford leert bij Ajax veel van Diant Ramaj en vooral Remko Pasveer. De twintigjarige doelman van de Amsterdamse beloften heeft goed contact met de meer ervaren sluitposten, vertelt hij aan Voetbal International.

"Het allerbelangrijkste voor mij is spelen, wekelijks negentig minuten maken. Bij Jong Ajax of elders in de KKD, dat maakt me niet uit. Of eigenlijk maakt me dat wel uit, liever bij Ajax eigenlijk. Ik ben een jonge keeper van twintig. Van op de bank zitten word ik niet warm", begint Setford bij VI.

De Engelsman, die zijn broertje Tommy afgelopen zomer de overstap zag maken naar Arsenal, is de nummer vier in de Amsterdamse pikorde, achter Remko Pasveer, Diant Ramaj en Jay Gorter. "Het onderlinge contact is goed, we hebben een prima groep. Iedereen is wel wat op zichzelf, we blijven immers doelmannen", stelt hij. "Maar op de club praat je met elkaar over het vak, over momenten die je hebt meegemaakt en over de wedstrijden in het algemeen."

"Ik leer veel van een type als Remko", vervolgt Setford. "Hij is twee keer zo oud als ik ben en heeft veel ervaring. Hij kan het spel erg goed lezen. Daar moet ik zeker nog wel stappen in maken. Ook Remko’s trap is mooi. Mijn trap mag nog beter dus daar kijk ik naar en leer ik van."

Bij Jong Ajax ziet Setford soms ook Ramaj aan het werk. Hij moet dan wel zijn plek afstaan. "Zo werkt dat, dat is aan de voorkant besproken. Iedereen weet hoe het zit en wat de afspraken zijn. Dan word je ook nergens door verrast, het is duidelijk hoe we het invullen. Hij is de tweede doelman dus hij moet wel wedstrijdfit zijn als hij er plotseling moet staan. Ook van Ramaj pik ik dingen op. Bij hem let ik meer op de technische uitvoering. Hij beheerst de technische kneepjes van het keepersvak erg goed."