Teze de gebeten hond bij AS Monaco, trainer baalt

AS Monaco-coach baalt van Teze, Franse media hard: 'Ondermijnde de plannen'

Vandaag om 11:28

Jordan Teze was vrijdagavond de schlemiel bij AS Monaco in het Ligue 1-duel met Lille. De voormalig PSV'er kreeg een rode kaart en die was volgens zijn trainer Adi Hütter terecht

Teze kreeg kort voor rust al een gele kaart. Een halfuur voor tijd ging de rechtsback helemaal in de fout met een onbesuisde actie, waarbij hij hoog met zijn knie inkwam en Gabriel Gudmundsson hard raakte. Het leverde hem zelfs een directe rode kaart op. Met tien man sleepte AS Monaco nog wel een punt uit het vuur voor eigen publiek.

Hütter vindt dat 'een geweldige prestatie' van de Monegasken. De Oostenrijkse coach richt de pijlen op Teze. "Als je naar de hele wedstrijd kijkt, zijn het misschien twee verloren punten. We waren de beste ploeg op het veld en wij verdienden het om te winnen. Maar toen was er de rode kaart. Het is een duidelijke rode kaart en hij verdiende deze. Dat is jammer, want ik dacht echt dat we konden winnen."

Ook in Franse media komt Teze er niet goed vanaf. L'Équipe geeft hem een 2. 'Een tackle op Bouaddi's enkel, een tackle op de nek van Gudmundsson: tegen Lille was het Teze die Monaco versloeg', kopt de toonaangevende sportkrant. 'De Nederlandse verdediger ondermijnde de plannen van ASM door na een uur van het veld te worden gestuurd, maar hij verdiende in de eerste helft al rood.'

Ondanks de remise blijft AS Monaco nog wel de koploper in de Ligue 1. Paris Saint-Germain kan zaterdagavond wel op gelijke hoogte komen in het duel met Strasbourg.