KKD-uitblinker Jonathans (20) in contact met Indonesië

KKD-uitblinker (20) overweegt voor Indonesië te kiezen: 'We hebben contact'

Vandaag om 10:14

Miliano Jonathans wil in de toekomst mogelijk uitkomen voor het Indonesische elftal. De twintigjarige middenvelder annex aanvaller van Vitesse heeft al contact met bondscoach Shin Tae-yong.

Jonathans kan de volgende speler Nederlands-Indonesische speler met een dubbel paspoort worden, die kiest voor de Garuda. Eerder gingen onder meer Mees Hilgers, Calvin Verdonk, Thom Haye en Kevin Diks hem voor.

"We hebben contact en ik heb de deur op een kier staan. Ik sluit zeker nog niks uit, het is afwachten", zegt Jonathans tegen ESPN. Het talent vindt het echter nog iets te vroeg om de knoop al door te hakken. "Ik kom terug van een zware blessure en wil het seizoen gewoon zo goed mogelijk starten. Aan het eind van het seizoen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor mij is het belangrijkste dit seizoen in ieder geval zo fit mogelijk blijven."

Jonathans was vrijdagavond nog twee keer trefzeker voor Vitesse in het met 4-2 verloren competitieduel bij FC Den Bosch. De geboren Arnhemmer scoorde nu al zes keer dit seizoen, waarmee hij gedeeld topscorer is van de Keuken Kampioen Divisie.