Driessen over Hwang en Ueda

Driessen kritisch op Feyenoord-duo: 'Als dat tenminste zijn ware gezicht is...'

Vandaag om 09:19

Valentijn Driessen ziet een groot contrast tussen 'Aziaten' Ayase Ueda en Hwang In-beom. De journalist ziet dat de een uitgroeit tot een leider bij Feyenoord, terwijl de ander nog altijd zijn ware gezicht als topscorer moet laten zien in Rotterdam. Inmiddels bestaan er twijfels of dat we het ware gezicht van Ueda is.

'Waar de eerste 26-jarige Aziaat een groot enigma ofwel raadsel is in De Kuip, daar is de tweede 28-jarige Aziaat in anderhalve maand voor de buitenwacht uitgegroeid tot één van de leidende figuren', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf, doelend op Ueda en Hwang. Ueda kwam medio 2023 voor een recordbedrag van tien miljoen euro inclusief bonussen over van het Belgische Cercle Brugge. De Japanse spits kroonde zich bij die club tot topscorer, maar in Rotterdam wil het nog niet lukken. De voorbije weken krijgt hij de kans, maar de geblesseerde Santiago Gimenez doen vergeten lukt hem niet.

Arne Slot had altijd vertrouwen in Ueda en gaf meermaals aan hem 'blind op te stellen' als Gimenez geblesseerd zou raken. Nu krijgt de spits de kans, maar volgens Driessen maakt Ueda het vertrouwen allesbehalve waar. 'Tegen Go Ahead Eagles, Benfica, FC Utrecht, Ajax, AZ, Red Bull Salzburg en Almere City de komende 24 dagen moet Ueda eindelijk eens zijn ware gezicht van topscorer laten zien. Als dat tenminste zijn ware gezicht is.'

Geen Kuipvrees
De Zuid-Koreaan Hwang valt daarentegen positief op. Toch heeft Driessen ook een punt van kritiek op de spelverdeler. 'Hij is een druk baasje dat dolgraag de bal wil hebben, sturing aan het elftal probeert te geven, maar in balbezit tot dusver veel de verantwoordelijkheid legt bij het volgende stationnetje. Maar Hwang staat er wel meteen en van Kuipvrees is niets te merken.' Ondanks de komst van Hwang ontbreekt het bij Feyenoord volgens Driessen aan creativiteit. 'Dat brengt Hwang ondanks al zijn gebaartjes niet.'

Feyenoord neemt het zaterdagavond om 21.00 uur op tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers staan momenteel zesde met dertien punten.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!