Lang moet geduld hebben bij PSV

Probleem voor Lang bij PSV: 'Dat lijkt mij niet een lekker typetje daarvoor'

Vandaag om 08:20

Noa Lang lijkt op dit moment het kind van de rekening bij PSV. De aanvaller verkeert niet in beste vorm en Malik Tillman krijgt de voorkeur op linksbuiten. Lang moet daarom geduld hebben, al lijkt dat volgens de analisten bij Voetbalpraat van ESPN niet zijn beste eigenschap.

Bosz heeft met Lang, Tillman, Johan Bakayoko en Ivan Perisic al vier fitte buitenspelers terwijl Couhaib Driouech, Hirving Lozano op de weg terug zijn. Isaac Babadi kan ook nog op de flanken uit de voeten. Kortom: genoeg keuze voor de oefenmeester. Dat zorgt ervoor dat spelers die momenteel op de bank zitten geduld moeten hebben. Volgens Jan Joost van Gangelen moet Lang het meest geduld hebben. "Ja, dat denk ik wel. En ik denk dat hij daar het lastigst mee kan omgaan…", aldus de presentator van ESPN. "Dat lijkt mij niet een lekker typetje daarvoor."

"Daar zal Peter Bosz veel mee moeten praten", sluit Bram van Polen zich daarbij aan. "Ik denk dat als je Noa Lang weer aan de praat gaat krijgen, hij wel een speler is die weer wedstrijden voor je gaat beslissen. Het is wel lekker als je zo’n jongen nog op de bank hebt zitten."

Mario Been ziet direct waar het 'probleem' ligt voor Bosz. "Dat is het moeilijkste: al die gasten tevreden houden. Als je alles wint wordt het sneller geaccepteerd door de spelers. Maar een speler die op de bank zit vindt zichzelf altijd nog beter dan een speler die wel in de basis staat. Noa Lang zit nu op de bank, maar die zal zichzelf altijd beter vinden dan degene die op dit moment op het veld staat."