Verweij kijkt naar scheidsrechtersbaas: 'Interessant of ophef beloond wordt'

Verweij kijkt naar scheidsrechtersbaas: 'Interessant of ophef beloond wordt'

Vandaag om 20:19

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn benieuwd of Raymond van Meenen, de nieuwe scheidsrechtersbaas, Danny Makkelie in de aankomende tijd op wedstrijden van PSV zal zetten. De journalisten van De Telegraaf geven in de podcast Kick-Off aan dat Van Meenen zich 'belachelijk kan maken' door het niet te doen.

"Raymond van Meenen kan zich in één klap totaal belachelijk maken door Makkelie de komende tijd niet op PSV te zetten", vangt Verweij aan. "Normaal gesproken is een Ajax – PSV voor Makkelie, nu zou het heel makkelijk zijn om dat niet te doen."

Het verhaal is bekend: na afloop van de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1 winst) liep Bosz leeg over Makkelie. "Ik ben altijd boos op Makkelie, dat ligt meer aan mij misschien. Ik vind het helemaal niks", zei de coach van PSV onder meer. De aanklager betaald voetbal wilde Bosz daardoor voor één wedstrijd schorsen, maar PSV was het daar niet mee eens. De landskampioen ging daardoor in beroep en de schorsing werd vervolgens omgezet in een voorwaardelijke.

"Ze krijgen ook nog PSV – FC Twente, PSV – FC Utrecht, PSV – Feyenoord", vult Driessen aan. "Dus de komende maanden zijn er genoeg wedstrijden om te zien of Van Meenen een rechte rug heeft."

Verweij vraagt zich af of scheidsrechtersbaas Van Meenen Bosz 'beloont' door Makkelie niet op wedstrijden van PSV te zetten, waarna Driessen zijn collega vraagt of hij denkt dat Bosz het bewust heeft gedaan. Zo ver wil Verweij echter niet gaan. "Dat zeg ik niet. Alleen het is wel heel interessant om te zien of Van Meenen deze ophef gaat belonen en dan Makkelie een tijd niet aanstelt bij wedstrijden van PSV."