Ohio over Levy en Bellingham in Prinses Máxima Centrum

Ohio geraakt door emotionele ontmoeting: 'Een dag om nooit te vergeten'

Vandaag om 17:43
Laatste update: om 17:53

Het bezoek met Jong Oranje aan het Prinses Máxima Centrum heeft diepe indruk gemaakt op Noah Ohio. De spits van FC Utrecht stelde de zesjarige Levy voor aan diens grote idool, Jude Bellingham.

"Een dag om nooit te vergeten", zegt Ohio enige dagen na het bezoek tegen het Algemeen Dagblad. Levy, die lijdt aan botkanker, is groot fan Bellingham, een goede vriend van Ohio. Middels een FaceTime-gesprek bracht de aanvaller de twee in contact. "Wat een topper, Levy", gaat Ohio verder. "Het zit die jongen bepaald niet mee, en dan druk ik me nog zachtjes uit. En desondanks is hij één blok van optimisme, van hoop. Echt, zoiets grijpt me enorm aan, mag je gerust weten."

Ohio stelt dat hij op het moment besefte hoe bevoorrecht hij is. "Op zo'n moment dringt het tot je door dat je als voetballer helemaal geen held of wat dan ook bent. Nee, zíj zijn de helden. De jongens en meisjes met net zulke dromen hebben als jij en ik, maar die op dit moment al blij zijn wanneer ze even niet aan hun ziekte hoeven te denken. Zíj verdienen het om in de spotlights te staan."

Met Utrecht speelt Ohio dit weekend uit tegen FC Groningen. De spits hoopt Levy snel te kunnen verwelkomen in De Galgenwaard. "Ik hoop dat we hem snel zien in ons stadion", zegt hij. "Dat al zijn dromen maar mogen uitkomen."

Bekijk hieronder de video van de ontmoeting van Levy met zijn idool Bellingham.