Veerman over blessure bij PSV

Veerman verklaart langere herstelperiode: 'Dan kom je op twee maanden uit'

Vandaag om 17:11

Joey Veerman geeft een update over zijn herstel en vertelt waarom hij langer uit de roulatie is dan gehoopt. De 25-jarige middenvelder raakte eind september geblesseerd tegen Willem II. 

Tegen Willem II liep Veerman een lieskwetsuur op. Begin oktober meldde PSV dat de middenvelder er minimaal een maand uit zou zijn. Halverwege deze maand werd duidelijk dat het herstel langer in beslag zou nemen. "We wisten al dat het richting twee maanden zou gaan", zegt Veerman nu in gesprek met PSV TV. "Minimaal een maand, werd gecommuniceerd. Dat klopt in principe ook."

"Doordat ik een extra week pijn heb gehad, gaat het één of twee weken langer duren dan ik zelf had gehoopt", verklaart Veerman. "Dan kom je rond die twee maanden, of iets langer, uit." De Oranje-international benadrukt dat de pijn aan bleef houden. "Bij de vorige spierblessures die ik had, was de pijn na twee, drie dagen weg. Nu bleef het twee weken hangen. Toen ben ik begonnen met ontstekingsremmers en nu gaat het een stuk beter."

Voorlopig staat Veerman dus nog aan de zijkant. De verwachting is dat hij de laatste interlandperiode van Oranje in 2024 - halverwege november - ook aan zich voorbij moet laten gaan. De Champions League-duels met Paris Saint-Germain en Girona FC komen in elk geval nog te vroeg.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!