'Salaris Bounida bij Ajax'

'Gehyped talent verdient half miljoen bij Ajax en zal flink moeten inleveren'

Vandaag om 14:27
Laatste update: om 14:33

Rayane Bounida verdient volgens Het Nieuwsblad maar liefst een half miljoen per jaar bij Ajax. Het achttienjarige talent zal moeten inleveren als hij zijn contract bij de Amsterdammers wil verlengen.

Ajax nam Bounida in 2022 over van de jeugdopleiding van Anderlecht. Op dat moment was er een hype rondom het talent. Met een flink jaarsalaris van maar liefst 500.000 euro werd de toen pas zestienjarige dribbelaar overgehaald. Ajax wist de flinke concurrentie op die manier af te troeven.

Bounida wist na zijn overstap lang geen indruk te maken. Dit seizoen lijkt de dribbelaar zijn belofte 'eindelijk' in te gaan lossen. Dat heeft ook te maken met de flinke groeispurt die de middenvelder annex aanvaller heeft gehad. Er is alleen een probleem in Amsterdam. Bounida tekende een driejarig contract en dat loopt deze zomer af. Door de financiële problemen van de Amsterdammers moet het talent flink gaan inleveren om zijn contract te kunnen verlengen. Dat is een maatregel die Ajax voor heet de jeugdopleiding neemt.

Bij Ajax maakt Bounida nog geen aanspraak op een kans bij het eerste elftal. Bij de Onder 19 heeft het talent wel de smaak te pakken. In vier wedstrijden kwam hij vier keer tot scoren.