'United en Ten Hag willen met Sesko nóg een topspits'

'United en Ten Hag willen meer na Zirkzee en tonen interesse in topspits'

Vandaag om 08:48

Manchester United tastte de afgelopen jaren diep in de buidel voor Rasmus Højlund en Joshua Zirkzee, maar zou nu nog een spits van formaat op het oog hebben. Volgens The Daily Mail zit de club van manager Erik ten Hag achter Benjamin Sesko aan.

Sesko werd afgelopen zomer al begeerd door meerdere Europese topclubs. De 21-jarige Sloveen had een transferclausule, waardoo hij voor 65 miljoen euro kon worden opgepikt. Hij besloot RB Leipzig echter trouw te blijven, ondanks de vermeende interesse van Arsenal, Chelsea én Manchester United. Die laatste club is hem dus niet vergeten, claimt The Daily Mail.

Het is de verwachting dat Sesko na dit seizoen alsnog een toptransfer maakt. Hij koos namelijk bewust voor de 'Erling Haaland-route', schreef Fabrizio Romano eerder al. Door nog één seizoen bij Leipzig te blijven, zullen Die Roten Bullen zich volgende zomer schappelijk opstellen in de onderhandelingen met andere clubs. Dat is koren op de molen van Manchester United, dat één van de clubs is die hem hoopt over te nemen.

Sesko is dit seizoen alweer aardig op schot voor de Duitse topclub. In negen officiële duels scoorde hij zes keer en gaf hij drie assists. Mocht United hem daadwerkelijk aantrekken, dan lijkt dat slecht nieuws voor Zirkzee. De Oranje-international concurreert momenteel met Højlund op Old Trafford.