Kraay en Van Polen over Perisic

Kraay komt superlatieven tekort voor PSV'er: 'Jezus, wat was hij goed en fit'

17 oktober om 23:37

Hans Kraay Junior komt superlatieven te kort voor Ivan Perisic. De verslaggever van ESPN zag de Kroaat spelen in de Nations League en raakte onder de indruk.

"Ik heb die Perisic gezien bij Kroatië. Hij speelde rechtsbuiten", steekt Kraay jr. van wal bij VoetbalPraat. "Goed zeg. Jezus, wat was hij goed! En fit, en met gevoelige voorzetjes. Ik dacht juist dat hij als linksback of linksbuiten op zijn best was. Peter Bosz zei dat hij primair voor de rechtsbuitenpositie was. Ik denk van: Ja, dan zie jij dat primair verkeerd. Maar dat heeft hij niet verkeerd gezien."

Van Polen kan zich vinden in de lovende woorden van Kraay jr.. "Ik heb in de eerste vijf minuten tegen Willem II specifiek op hem gelet. Dat was bizar. Spelers zien altijd binnen vijf of tien minuten of hij écht kwaliteiten heeft. Eerste balcontact en het uitstellen van wanneer je een bal geeft. Wanneer stapt een verdediger in en maak je dan pas een actie. Hoe maak je een vooractie, zit daar veel intensiteit in?"

"Dat zag ik echt binnen vijf minuten bij hem", aldus Van Polen, doelend op het feit dat hij vindt dat PSV uitstekende zaken heeft gedaan met het halen van Perisic. "Echt pure kwaliteit, ondanks zijn 35 jaar. En Europees mag hij niet spelen. Dus dat kun je één op één wisselen met Bakayoko."

"Hij is superfit. Ook op die leeftijd", voegt Mario Been daar aan toe. "Ik vind dat een absolute meerwaarde voor de Eredivisie. En hopelijk kunnen we hem internationaal na de winterstop bewonderen bij PSV."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!