Hato bij 25 genomineerden Golden Boy

Hato en PSV-flop maken nog altijd kans: dit zijn de 25 nominaties voor Golden Boy

Vandaag om 20:13

Jorrel Hato maakt nog altijd kans op de Golden Boy-award. De verdediger van Ajax hoort bij de laatste 25 genomineerden en staat in een mooi rijtje met spelers als Alejandro Garnacho, Lamine Yamal, Arda Güler en PSV-flop Savio.

Jude Bellingham ging er vorig jaar nog met de Golden Boy-award vandoor. Dit seizoen lijken Yamal (Barcelona), Endrick (Real Madrid) , João Neves (Benfica), Garnacho, Mainoo (beiden Manchester United) en Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain) de grootste kanshebbers.

Eerder werd er een lijst met honderd namen gepubliceerd. Ruben van Bommel en Ezechiel Banzuzi (OH Leuven) en Kristian Hlynsson, Carlos Forbs, Yankuba Minteh, Dean Huijsen en Oliver Braude (SC Heerenveen) behoorden nog tot die genomineerden, maar hebben de laatste schifting niet overleefd.

Hato kan na Matthijs de Ligt en Rafael van der Vaart de derde Nederlander worden die er met de Golden Boy-award vandoor gaat. De kans lijkt echter klein. Ook de kans dat Savio, die volledig flopte bij PSV, maar zich via Girona opwerkte tot Manchester City, er met de award vandoor gaat lijkt klein.

Enkel spelers die in 2004 of later geboren zijn maken aanspraak op de prijs.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!