Directeur Al Hilal haalt uit naar Koeman

Bergwijn-kritiek van Koeman valt verkeerd in Saudi-Arabië: 'Gewoon niet eerlijk'

Vandaag om 18:25
Laatste update: om 18:32

Esteve Calzada, directeur van de Saudische voetbalclub Al Hilal, heeft zich zeer kritisch uitgelaten over Ronald Koeman. De Spanjaard verwijt de bondscoach van het Nederlands elftal een gebrek aan kennis. Calzada doelt daarmee op de uitspraken die Koeman vorige maand deed over Steven Bergwijn, en diens keuze om voor Al Ittihad te kiezen.

Bergwijn maakte vlak voor het verstrijken van de deadline de overstap van Ajax naar Al Ittihad. Die transfer schoot bij Koeman in het verkeerde keelgat. "Het is duidelijk dat in het geval van Bergwijn, op 26-jarige leeftijd, de sportieve ambitie niet de boventoon voert. Het boek is dicht voor hem? In principe wel", zei hij onder meer. 

"Als iemand die in het land woont, van het land houdt en waarde hecht aan de kwaliteit van het product dat we daar op de markt brengen, vond ik die uitspraken niet leuk", countert Calzada tijdens een persconferentie op The Summit, een bijeenkomst van topsportbestuurders in Londen. 

"Ik vind dit gewoon niet eerlijk. Het is niet goed", vervolgt de Spanjaard, die vervolgens de vergelijking trekt met andere landen. "En als je kijkt naar de spelers die naar Saudi-Arabië zijn gekomen, blijven de meesten gewoon international voor hun land. Kijk naar Aymeric Laporte, Ruben Neves, Cristiano Ronaldo en Bono. Ze worden allemaal nog steeds opgeroepen."

De sneer van Koeman kwam voor Calzada uit de lucht vallen. "Het kwam een beetje uit het niets. Waarschijnlijk door een gebrek aan kennis van de waarde en de kwaliteit van de competitie. Als je de wedstrijden en de faciliteiten bekijkt, voldoen ze aan de Europese normen. Daarom vind ik het zo erg voor de Nederlandse spelers, want het is duidelijk een uitzondering."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!