Van der Gijp haalt Tuchel door de mangel

Van der Gijp haalt toptrainer door de mangel: 'Soort boekhouder, rare idioot'

Vandaag om 16:33
Laatste update: om 16:56

René van der Gijp is absoluut geen fan van Thomas Tuchel. De analist begrijpt niet waarom de Engelse voetbalbond voor de Duitser heeft gekozen, aangezien hij naar zijn mening meer de uitstraling van een boekhouder heeft.

"Alan Shearer, Gary Lineker en Micah Richards zeiden dat ze het een goede keuze vonden. Zij zeggen dat ze op dit moment niet iemand in Engeland hebben die van het niveau is van het nationale elftal", leidt Van der Gijp zijn verhaal over Tuchel in. "Had dan Carlo Ancelotti of Zinedine Zidane genomen. Dan wil je ook een boegbeeld hebben. Tuchel is geen boegbeeld. Hij is gewoon een soort boekhouder, een rare idioot."

Tafelgenoot Johan Derksen is het met Van der Gijp eens wat betreft Tuchel. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International noemt ook Jürgen Klopp nog als alternatief. "Ik had dan liever die jongen van Liverpool genomen. Tuchel is ook zo raar in zijn reacties." Tuchel werd deze week aangesteld als de nieuwe bondscoach van Engeland. Vanaf 2025 staat hij aan het roer bij de Engelse ploeg.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!