Henderson ziet verbetering bij Ajax

Henderson werd met speciale reden naar Ajax gehaald: 'Kijken wat er beter kon'

Vandaag om 16:15

Jordan Henderson is om meerdere redenen naar Ajax gehaald. De Engelse middenvelder is niet alleen gehaald voor zijn kwaliteiten op het veld, ook moest hij aangeven wat er bij Ajax beter kon in de gehele organisatie. 

"Ik ben gekomen om te helpen. Allereerst op het veld, maar ook daarbuiten", geeft Henderson aan in zijn nieuwe interview in Ajax Life. "Ik ben mede gehaald om aan te geven wat beter kon. En die dingen waren er in mijn ogen. Ook buiten het veld. Dingen die Ajax op langere termijn zouden helpen op het veld, omdat hier veel spelers rondlopen met potentie. Dat gaf ik intern aan."

Volgens Henderson is er in ieder geval een hoop verbeterd door de komst van Francesco Farioli. "Zijn komst heeft iedereen een oppepper gegeven. Deze technische staf weet wat ze wil. Alle zaken die ik intern had benoemd, werden al snel geïmplementeerd. Al beseffen we allemaal dat er nog stappen gezet moeten worden. Daar is deze technische staf hard mee bezig."

Henderson verwacht ook dat Ajax in de komende jaren weer een stijgende lijn gaat inzetten. "De clubleiding heeft een structuur neergezet waaruit ik concludeer dat men weet wat moet gebeuren. Iedereen is gedreven, dat zien spelers. Het helpt allemaal mee om als spelers minimaal dezelfde energie te geven. Als je dat doet, zullen prestaties verbeteren. We zijn op de goede weg."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!