Valencia na jaren van ontevredenheid bij fans te koop gezet

'Fans Valencia krijgen eindelijk hun zin: club staat na jaren van protest te koop'

Vandaag om 15:56
Laatste update: om 16:27

Peter Lim, de eigenaar van Valencia, heeft besloten om de club te verkopen. Dat melden diverse Spaanse media. De Singaporees verlangt naar verluidt een bedrag van tussen de 350 en 400 miljoen euro.

Dat Lim besloten heeft om Valencia in de etalage te zetten, zal in de Sinaasappelstad voor weinig droevige gezichten zorgen. Een groot deel van de aanhang is namelijk al jarenlang klaar met zijn beleid. Er is al een aantal keer geprobeerd om Lim en zijn Meriton Holdings group te verjagen, maar protesten voor de deuren van het stadion haalden aanvankelijk niks uit. 

Nu krijgen ze toch hun zin, al is het niet duidelijk of Lim zijn keuze om Valencia te verkopen daar op heeft gebaseerd. Mogelijk liggen er andere hoofdpijndossiers aan ten grondslag. Valencia zou kampen met een gigantische schuld van 340 miljoen euro. Daarnaast lopen vijftien spelers van de huidige selectie binnen twee jaar uit hun contract, én gaat de bouw van het nieuwe stadion heel erg moeizaam. Er zou zelfs nog 150 miljoen euro nodig zijn om het af te ronden. 

Dat heeft ook invloed op het sportieve aspect, want Valencia vecht inmiddels tegen degradatie. Over potentiële nieuwe kopers is nog niets bekend.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!