Van de Beek over periode bij Manchester United onder Ten Hag

Openhartige Van de Beek kapt vraag over Ten Hag af: 'Zullen we doorgaan?'

Vandaag om 14:40
Laatste update: om 14:44

Donny van de Beek heeft in een uitgebreid interview met The Athletic stilgestaan bij zijn periode in Engeland. De middenvelder, die zijn loopbaan inmiddels vervolgd heeft bij Girona, kijkt terug op een moeilijke fase, ook onder Erik ten Hag. 

Toen Manchester United in de zomer van 2022 aan de haal ging met Ten Hag, werd Van de Beek enthousiast. Hij had daarvoor immers succesvol bij Ajax samengewerkt met de Nederlander. "Ja, natuurlijk", antwoordt hij op de vraag of hij toen rekende op een nieuwe, frisse start. Uiteindelijk gooide een blessure, begin 2023, weer behoorlijk wat roet in het eten. "Dat was niet makkelijk. Dat was een hele slechte timing."

"Dat was een sleutelmoment voor mij bij Manchester United. Normaal gesproken zou ik in die periode, wanneer ik speelde, sterker en beter zijn geworden. Maar ik liep die blessure op. Dat was zwaar", blikt Van de Beek terug. De grote hoeveelheid tegenslagen die hij beleefde op Old Trafford, hebben zijn sporen nagelaten. "Natuurlijk. Als je zo lang niet speelt, dan is dat mentaal niet makkelijk. Dus toen ging ik in januari van 2024 naar Eintracht Frankfurt, maar ook daar wilde het niet lukken. Het is niet makkelijk om halverwege het seizoen, wanneer je geen wedstrijdritme hebt, aan te sluiten en meteen te presteren."

Van de Beek zou niet meer terugkeren bij United, waarvoor hij uiteindelijk slechts 62 wedstrijden speelde. Of hij spijt heeft van zijn keuze om naar United te gaan? "Nou, dat weet ik niet. Ik denk, zoals ik al zei, dat het sleutelmoment voor mij was dat ik wat wedstrijden speelde, en toen zwaar geblesseerd raakte." Van de Beek beleefde roerige jaren bij The Red Devils. Ook nu gaat het op sportief vlak nog niet goed. Het shirt weegt zwaar, stelt de aanvallende middenvelder, die niet zo goed weet waar dat aan ligt. "Druk is er overal. Niet alleen bij United. Bij elke grote club. Toen ik bij Ajax speelde was er ook druk. Dat is geen probleem voor de speler. Ik weet het niet, het is raar."

Als The Athletic Van de Beek vervolgens vraagt naar de verschillen in zijn ervaring met de Ten Hag van Ajax, en de Ten Hag van United, moet hij een antwoord schuldig blijven. "Dat weet ik niet. Ik denk dat het lastig is. Zullen we doorgaan naar het volgende onderwerp?"

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!