Serie A-salarissen: Inter spant de kroon

Serie A-salarissen: Inter spant de kroon, maar Juventus heeft topverdiener

Vandaag om 13:25

Internazionale is dit seizoen het meeste geld kwijt aan salarissen in de Serie A. De regerend landskampioen neemt het stokje over van Juventus, dat nog wel de bestbetaalde speler van de competitie in de gelederen heeft. 

Dusan Vlahovic spant de kroon in Italië met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro, zo maakt Corriere dello Sport bekend. De Servische goalgetter wordt op de voet gevolgd door Inter-concurrent Lautaro Martínez, die negen miljoen euro opstrijkt. Nerazzurri-middenvelders Nicolò Barella en Hakan Calhanoglu en Juventus-stopper Bremer completeren het podium met een gedeelde derde plaats. Zij verdienen 6,5 miljoen euro.

Romelu Lukaku doorbreekt vervolgens de hegemonie van Inter en Juve. De Belgische spits ontvangt 6 miljoen, net als Marcus Thuram. Alessandro Bastoni volgt met 5,5 miljoen, voor Arthur, Douglas Luiz, Benjamin Pavard én Rafael Leão (allen 5 miljoen). De Portugese linksbuiten is daarmee de topverdiener van AC Milan.

Teun Koopmeiners, die afgelopen zomer de toptransfer maakte van Atalanta Bergamo naar Juventus, moet het doen met 4,5 miljoen. Hij zit daarmee in dezelfde schaal als Tammy Abraham, Alvaro Morata en Piotr Zielinski.

Inter betaalt al met al verreweg het meest aan salarissen. De titelhouder keert 141,7 miljoen euro uit aan zijn selectie. Voor het eerst sinds 2012/2013 voeren de Milanezen daarmee het salarisklassement aan. Juventus doet juist een stapje terug en maakt 113,8 miljoen over naar zijn spelers. De salariskosten van AC Milan bedragen 96,6 miljoen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!