Lukaku spreekt zich uit over toekomst bij België

Lukaku bedankt voor Rode Duivels: 'Nu brandt het vuurtje niet'

Vandaag om 12:59

Romelu Lukaku ziet nog toekomst voor zichzelf bij België, maar hij erkent dat het 'vuurtje nu even niet brandt'. De 31-jarige spits besloot zich daarom na het teleurstellend verlopen EK even niet meer beschikbaar te stellen voor bondscoach Domenico Tedesco.

"Ik had er even genoeg van", zegt Lukaku in de podcast Friends of Sports. "Ik dacht: Nee man, f*ck. Kijk naar mijn jaren bij Chelsea, Internazionale en AS Roma. Ik was mezelf niet. Ik heb tegen de coach gezegd: Ik kies nu even voor mezelf. Het was een fysieke keuze, maar vooral een mentale. Ik heb altijd met vuur voor de nationale ploeg gespeeld, maar nu brandt het vuurtje even niet."

Volgens Lukaku is het verhaal tussen hem en de Rode Duivels echter niet over. "Ik hoop dat ik op termijn de passie kan terugvinden om voor de nationale ploeg te spelen, dat het vuur in mij opnieuw gaat branden. Want na het EK is dat momenteel moeilijk. Bij je club krijg je snel een nieuwe kans, maar het volgende doel met de Rode Duivels is pas het WK over twee jaar en dat lijkt nog zo ver weg. Maar dat WK is wel een drijfveer", verzekert hij.

Lukaku voorziet nog altijd een leidersrol voor zichzelf bij de Belgische ploeg. Hij mist een stukje winnaarsmentaliteit bij de nieuwe generatie. "Sommige jongens zoals Kevin (De Bruyne, red.), Thibaut (Courtois, red.) en ik zeggen waarop het staat. Soms komt dat met emoties, maar dat is oké - het toont aan dat je ermee inzit. Kan je dat niet aan? Ga dan weg, dan hoor je er niet bij."

Lukaku maakte afgelopen zomer de overstap naar Napoli. In vijf Serie A-duels was hij goed voor drie doelpunten en vier assists.