Steun voor Priske: 'Feyenoord heeft enorm ingeleverd'

Van Hooijdonk velt hard oordeel: 'Dat gaat ‘m gewoon niet worden bij Feyenoord'

Vandaag om 12:35

Pierre van Hooijdonk neemt het op voor Brian Priske, want Feyenoord heeft volgens hem enorm aan kwaliteit ingeboet. De oud-spits vindt onder meer dat Ayase Ueda absoluut niet kan tippen aan Santiago Gimenez.

"Priske heeft bij mij veel meer vertrouwen, dan hij krijgt van de supporters. Ik snap ze ook wel, want er komt een stukje emotie bij kijken. Maar ik zie ook wel dat de selectie een stuk minder sterk is dan vorig jaar. En dat is dun aangezet", zegt Van Hooijdonk tegen Voetbal International. "Iedereen ziet toch dat de club kwalitatief enorm ingeleverd heeft?"

Van Hooijdonk spreekt van een 'verzwakte selectie'. "Dan moet je accepteren dat het minder is", oordeelt Pi-Air, die wijst op het vertrek van Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh. "Daarbij vind ik het verlies van geblesseerden Santiago Gimenez, Calvin Stengs en Quilindschy Hartman óók verzachtende omstandigheden. Dat zijn echt heel belangrijke spelers, met karakter, creativiteit en doelpunten."

"De vervangers? Nou, laten we het eens voorzichtig zeggen: die duwen deze jongens straks nog niet bepaald naar het bankie, hè?", vervolgt Van Hooijdonk, die stelt dat het gemis van Gimenez, ondanks zijn vormdip, veel groter is dan mensen beweren. "Het verschil met Ayase Ueda is gewoon te groot. Hij kan dat gat de komende maanden niet opvangen, verwacht ik. Ik denk ook dat hij het niveau van Gimenez nooit gaat halen. Het gaat ‘m gewoon niet worden."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!